Handlettering workshops

Handlettering maakt van iets simpels als schrijven kunst. Met de tips en trucs uit mijn workshops, wat geduld en een beetje oefenen kan iedereen het leren. 

Tekenvaardigheid, ervaring met kalligrafie of zelfs een mooi handschrift zijn niet vereist. Een leuke middag of avond en een mooi resultaat zijn in ieder geval gegarandeerd. Na afloop ga je naar huis met je eigen handbeletterde kunstwerk en met een hoofd vol ideeën en technieken om zelf aan de slag te gaan!

Bold Statements biedt verschillende handlettering workshops aan voor groepen tot 15 deelnemers. Meld je snel aan voor een workshop in mijn agenda of informeer naar de mogelijkheden om zelf een – evt. besloten – workshop te organiseren.

For more information about my workshops contact me via info@boldstatements.nl or follow @boldstatements.nl on Facebook and Instagram to stay up to date!

Agenda

Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen en workshops.

Samen een workshop organiseren?

Wil je zelf een workshop organiseren? Stuur dan een mail naar info@boldstatements.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Scroll verder naar beneden voor meer informatie ↓

Workshops op maat

Ik organiseer regelmatig zelf workshops in verschillende hoeken van het land, maar workshops op maat zijn ook mogelijk. Wil je je opgeven voor een workshop, voor de mailinglijst of gewoon meer informatie, stuur dan een mailtje naar info@boldstatements.nl of volg @boldstatements.nl op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

In elke workshop probeer ik de deelnemers iets nieuws te leren op gebied van typografie, materiaal en techniek. Zo is er een workshop waarbij ik de basis van handlettering uitleg aan de hand van 16 verschillende lettertypes met elk een eigen ‘special effect’. In een andere workshop geven de deelnemers eigen krijtbord vorm en leg ik de nadruk op layout en illustratie. Ik geef ook workshops kalligrafie en brushlettering in combinatie met embossing (letters met relief).

Scroll voor meer informatie over de verschillende evenementen en workshops ↓

Vintage lettering

Leer alles over 3D effecten, licht en schaduw

We kennen allemaal die mooie, oude reclame-uitingen uit de jaren ’50 en ’60. Los van het feit dat computers nog niet bestonden en alles met de hand gemaakt werd, hebben deze grafische uitingen een bepaald karakter dat je tegenwoordig nog maar weinig ziet. De combinatie van de juiste typografie en diepte en lichteffecten maakt dat je het meteen herkent als ‘Vintage’. Tijdens deze workshop leer je de basis van letterconstructie, hoe je letters in 3D tekent en hoe licht en kleurgebruik typografie krachtiger kunnen maken.

Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerp van een 3D letter met prismatisch effect. Met behulp van een speciale techniek snij je de kleurvlakken uit papier tot een puzzel waarmee je meerdere varianten van jouw letter kan maken.

Bij deze workshop krijg je mijn booklet Papercut 3D Letters en alle materialen die je nodig hebt voor je letter. Het workshop pakket is ook los te bestellen voor €22,50 excl. verzendkosten. De losse booklet is te bestellen voor €15 €12,50 excl. verzendkosten. Stuur een mail met jouw gegevens naar info@boldstatements.nl

Scroll voor meer informatie over de andere workshops ↓

Pretletters

Basisworkshop handletteren met krijt

Tijdens deze workshop versier je een vlaggenlijn en leer je ondertussen de basis van het handletteren. Je leert meer dan tien verschillende soorten letters ontwerpen; elk vlaggetje krijgt zijn eigen lettertype en zijn eigen effect of decoratie. Voor één keer mag je alle soorten lettertypes door elkaar gebruiken. Ik leer je waar deze lettertypes vandaan komen, hoe ze opgebouwd zijn en hoe je daar je eigen draai aan kan geven.

Scroll voor meer informatie over de andere workshops ↓

Super Powerrr Handlettering

Vervolg-workshop handletteren met krijt

Het krijtbord dat je bij deze workshop krijgt is van foamboard met krijtbordfolie gemaakt. Daardoor kun je het bijsnijden, bijvoorbeeld in de vorm van een wapperend lint, een hartvorm of een stoer schild met de woorden die het beste in jou naar boven halen. Maak zo een unieke ‘daily reminder’ voor jezelf of een mooi naambord voor je kind.

Tijdens de workshop leer je professioneel handletteren met krijt. Ik leer je hoe je een goede lay out ontwerpt, hoe je verschillende soorten linten kan tekenen en hoe je jouw woorden sierlijk op je lint plaatst.

↑ Scroll voor meer informatie over de andere workshops ↓

Brush Script Letters – met reliëf!

Workshop met brush pennen en embossing

Sierlijke letters maken met brushpennen is populairder dan ooit. Brush Script is een vorm van kalligrafie die relatief snel aan te leren is, als je eenmaal de basisprincipes kent. Brush scriptpennen hebben een flexibele punt, waardoor je kunt variëren met dikke en dunne lijnen. Zo geef je in een handomdraai een bijzonder effect aan je handschrift.

Tijdens de workshop Brush Script Handlettering leer je de beginselen van deze vorm van kalligrafie. Eerst zullen we de basistechniek doornemen en oefenen. Tijdens de tweede helft zullen we aan de hand van een korte tekst/quote een eigen layout ontwerpen. Dit ontwerp gaan we met een speciale embossing-techniek uitwerken in glimmende reliëfletters.

↑ Scroll terug voor meer informatie over de andere workshops