Skip to main content

Bold Statements is the label of Pieter Snijders; designer, illustrator, handletterer and sign painter. Available for workshops and custom lettering assignments on practically any surface.

Contact me via +31 6 280 287 16info@boldstatements.nl or follow @boldstatements.nl on Instagram and Facebook to stay up to date!

Mijn naam is Pieter Snijders, gepassioneerd ontwerper, handletteraar en sign painter. Onder de naam Bold Statements maak ik typografisch geïllustreerde ontwerpen met een handgemaakt, vaak ‘vintage’ karakter: ‘custom lettering’.

In mijn vrije tijd maak ik graag eigen werk, maar het liefst laat ik me verrassen door bijzondere opdrachten voor bijzondere mensen. Met veel plezier en passie pak ik elke creatieve uitdaging aan! Mijn handlettering en signwriting vind je terug op krijtborden, uithangborden, etalageruiten, muurschilderingen, t-shirts, leren jassen, emblemen en in art prints, logo’s en tattoeages. Er rijdt zelfs een food truck rond met mijn werk! Daarnaast vind ik het geweldig om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met handlettering via de workshops die ik geef. 

Heb je een leuke uitdaging voor me die vraagt om een bold statement, wil je je opgeven voor de mailinglijst of gewoon meer informatie, stuur dan een mailtje naar info@boldstatements.nl of volg @boldstatements.nl op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Interview

In het interview dat ik gaf voor het YouTube kanaal van Johana Muneton vertel ik meer over mijn drijfveren als ontwerper en letterschilder. Bekijk het hier!

 

© Lucy Lambriex - Zie Binnenzijde | 2021

 
 

© Lucy Lambriex - Zie Binnenzijde | 2019

 
 
 
 
 
 
 
 

Mijn eigen label

Bold Statements is een fijn excuus om mijn eigen uitingen te bedenken en met de hand te beschilderen. Het beeldmerk met de ‘top hat’ staat voor mij voor nostalgie, kwaliteit, verfijning, aandacht, authenticiteit en stijl. Kenmerken van een gentleman. Kenmerken die ik mis in veel moderne grafische uitingen. Kenmerken die ambachtelijke grafici in het recente verleden vaak beter tot uiting wisten te brengen in hun ontwerpen.

De top hat staat ook voor de goochelaar die een ‘touch of magic’ kan toevoegen, door jarenlange training in uitzonderlijke technieken. Maar bovenal toont de top hat het mijn affiniteit met Roald Dahl’s karakter Willy Wonka; het buitenbeentje dat met een dikke laag ‘sugar coat’ het leven van velen aangenamer weet te maken.

Bold (bnw.)

gewaagd; gedurfd; stout; stoutmoedig; dik; lijvig; dapper; ferm; onvervaard

Bold (bijv. naamw.)

niet beschroomd; het gepoch ; kordaat; onbeducht; onverschrokkenmanhaftig; manmoedigonbeschroomd; krachtig; brutaal; onbevreesd; vermetel; heldhaftig ; koen; kranig; de branie (m)moedig; vrijmoedigkloek

Bold

vet ; waaghalzerig ; boud ; vetgedrukt